مراقب فضای مجازی2
مراقب فضای مجازی2
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

یافته های پژوهشگران نشان می دهد اعتیاد به اینترنت به "ماده سفید"مغز آسیب می زند که بیش تر فقط در مغز معتادان به الکل و مواد مخدر دیده می شود. به نظر می رسد در عصر دیجیتال، با افزایش برق آسای ضریب نفوذ اینترنت در سراسر جهان، پیش روی زندگی آنلاین در زندگی آفلاین شهروندان هر روز محسوس تر از دیروز است. اما اهمیت زندگی آنلاین گاه از حد می گذرد و به سادگی تبدیل به اعتیاد می شود. اسکن های MRI نشان دهنده شباهت آسیب های مغز معتادان به اینترنت و معتادان به کوکایین و الکل است.

 

حالا با افزایش وابستگی شهروندان به جهان مجازی، شمار معتادان به فیلدهای مختلف وابسته به اینترنت هر روز بیشتر می شود و سیری صعودی به خود می گیرد. همه ما، اگر خودمان از همین معتادان نباشیم، حتماً اطرافمان سراغ داریم. معتاد به بازی های آنلاین، معتاد به شبکه های اجتماعی آنلاین که بخش عمده ای از زندگی را به فیس بوک، توییتر، یوتیوب یا گوگل پلاس اختصاص می دهند. روزنامه Independent چاپ انگلیس گزارش داده است که محققان در بررسی دقیق اسکن های MRI تهیه شده از مغز کاربران جوانی که به اختلال اعتیاد به اینترنت دچارند، و یا تطبیق این تصاویر با اسکن های تهیه شده از معتادان به الکل و مواد مخدر، دریافته اند که به فیبرهای ماده سفید مغز این افراد هم آسیب های مشابهی وارد شده اند.

 

مغز کاربرانی که ساعت های متمادی از زندگی خود را صرف اینترنت می کنند و پشت رایانه شخصی خود می نشینند، رفتاری غیر طبیعی دارد و آسیب های وارد شده زندگی اجتماعی و شخصی آن ها را کاملاً تحت تأثیر قرار می دهد. محققان می گویند با یافته های این تحقیقات، می توان ریشه های بسیاری از اختلالات رفتاری را کشف و برای درمان آن ها اقدام کرد. هنریا بادن جونز، روانکاو در امپریال کالج لندن، که تنها کلینیک ترک معتادان اینترنت در بریتانیا را مدیریت می کند، درباره کسانی که در دام اعتیاد به اینترنت گرفتار می شوند می گوید: گیم بازها معمولاً هیچ توجهی به متن زندگی ندارند و به هیچ تعهدی پایبند نیستند.

 

آن ها در طول زمان توان برقراری ارتباط احساسی با هر پدیده ای در خارج از جهان بازی ها را از دست می دهند. به هر حال به نظر می رسد اعتیاد به اینترنت باعث منزوی شدن فرد از خانواده و اطرافیانش شده و می تواند به تخریب سلامت، روابط و احساسات شخص معتاد منجر گردد. پژوهش جدیدی که توسط گروهی از روانشناسان دانشگاه لیدز انگلیس صورت گرفته نشان می دهد که آن دسته از کاربرانی که مدت زمانی طولانی از اینترنت استفاده می کنند، بیش از کسانی که وقت کم تری به وبگردی اختصاص می دهند، به افسردگی و احساسات یاس و دلسردی مبتلا می شوند.

 

 

تاثیری که استفاده درازمدت از اینترنت روی نحوه تفکر، تمرکز و پردازش مغز ما می گذارد، موضوعی است که سال هاست دانشمندان را به خود مشغول کرده و باعث بحث و جدل های بسیار شده است. حالا دیگر مدت ها از زمانی که بچه ها و نوجوانان به صورت معمول هر روز ساعات زیادی از روز را به اینترنت اختصاص می دهند، می گذرد. اینترنت جزیی از زندگی آن هاست و به یک عادت و فراتر از آن، اعتیاد تبدیل شده است و آن ها قسمتی از سال های حساسی را که شخصیتشان در آن شکل می گیرد، صرف وب گردی می کنند. گرچه تعریف اعتیاد آنلاین در میان پژوهشگران مختلف متفاوت است، اما یک تحقیق تازه نشان داده است که استفاده افراطی از اینترنت واقعاً به صورت فیزیکی، مغز ما را تغییر می دهد و مدارهای نورونی ما را دستخوش دگرگونی می کند. نتایج این تحقیق در مقاله ای در مجله PLoS ONE منتشر شده است.

 

اعتیاد را به صورت ساده می توان بیماری مغزی ای تعریف کرد که در صورت درگیر کردن شخص باعث می شود وی به صورت وسواس گونه از چیزی استفاده کند یا دست به کاری بزند، در حالی که این کار تأثیر بدی روی سلامت، موقعیت و عملکرد اجتماعی وی دارد. به رغم کارهایی که در زمینه اعتیاد به اینترنت انجام شده است، هنوز پژوهشگران حتی در تعریف این اعتیاد هم با هم هماهنگ نیستند. مثلاً راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات ذهنی یا DSM که مرجع معتبر پژوهشگران برای تعریف و تشخیص اختلالات روان پزشکی است، تعریف دقیق و کاملی از این اعتیاد عرضه نکرده است.

 

بیشتر پژوهشگران هنوز از پرسشنامه ای هشت سوالی برای تشخیص اعتیاد اینترنتی اشخاص استفاده می کنند. این پرسشنامه در سال ۱۹۹۸ توسط «کیمبرلی یانگ» تنظیم شده است و در آن سوالاتی از این دست وجود دارد: آیا از اینترنت به منزله وسیله ای برای فرار از مشکلات یا تخفیف اضطراب استفاده می کنید؟ آیا به خاطر اینترنت از رابطه با یک نفر یا یک موقعیت شغلی، تحصیلی یا حرفه ای خوب صرف نظر کرده اید؟

 

اما چین به عنوان کشوری که مطابق آمارها، ۲۴ میلیون معتاد به اینترنت دارد، منتظر تعریف شدن این اختلال نمانده و سعی کرده است تحقیقاتی عملی در این زمینه انجام دهد. تخمین زده می شود که تنها پنج تا ۱۰ درصد آمریکایی ها به اینترنت معتاد باشند، در حالی که درصد معتادان اینترنتی چین خیلی بالاست. دلایل مختلفی برای بالا بودن اعتیاد اینترنتی در چین ذکر شده است. اولین دلیل را در دسترس بودن اینترنت ارزان قیمت و فراگیر بودن کافی نت ها در سطح شهرها می دانند، اما بعضی ها ژرف تر به قضیه نگاه می کنند. آن ها معتقدند در جامعه ای که مردم مجبورند هر روز ۱۰ ساعت کار کنند و شش روز از هفته سر کار باشند، اینترنت، تنها مجرای گریز از فشار کار طاقت فرساست.

 

شاید بازی های آنلاینی که به یک کارگر سخت کوش چینی امکان می دهد در عالم رؤیا، قهرمان شود و یک امپراتوری بسازد، تنها دلخوشی یک چینی باشد. در حقیقت میزان وابستگی به بازی های آنلاین در میان چینی ها آنقدر بالاست که براساس خبر جالبی که به تازگی منتشر شده است، زندان بانان یک زندان، محبوسان را مجبور می کردند هر روز مدت زیادی بازی کنند تا با به دست آوردن طلای مجازی و به فروش رساندن آن، مبلغی از آن را از آن خود کنند. چندین پژوهش، استفاده افراطی از اینترنت را با افسردگی، عملکرد ضعیف درسی، افزایش تحریک پذیری و اشتیاق غیرطبیعی برای آنلاین شدن مرتبط می دانند.

 

خیلی از معتادان به اینترنت دوست دارند، بالش، تخت خواب و حتی اتاق خصوصی آن ها نیز قابلیت های تبدیل شدن به ابزار آلات دیجیتالی را داشته باشد. شاید تصویری که در صفحه مشاهده می کنید، بیش تر به یک کاریکاتور شبیه باشد تا ابزاری در دنیای واقعی. اما همیشه، شوخی شوخی جدی می شود!! و به قول بعضی ها، fake it to make it امکان داره. البته Impossible says I’mpossible و از این نمونه ها زیاد است برای شما که فکر نکنید رویاها هیچ وقت به حقیقت نمی پیوندند. بله، می توان بالش دیجیتالی داشت و با آن حتی در خواب هم به اینترنت و فیس بوک وصل شد. همانطور که فکر نمی کردیم دو میلیارد نفر اینترنت باز بشود بر روی کره خاکی، تصویر بالش دیجیتالی و دیوارهایی شبیه URL های پهنه جهانی وب نیز، غیر قابل تصور نیست.

 

 

جدیداً یک شرکت اسپانیایی برایان دسته از افرادی که به اینترنت اعتیاد دارند، محصولی را روانه بازار کرده است که با تبدیل تمام دیوارهای خانه به یک نمایشگر بزرگ آنلاین، می تواند راهی نهایی برای دسترسی همیشگی به دنیای آنلاین را فراهم کند. این دیوارها به نمایش به روزرسانی سایت ها و تصاویر با اندازه واقعی دوستان در زمان گفتگوی آنلاین می پردازند. همچنین می توان آن ها را از هرجا و حتی از درون تختخواب با حرکات بدن یا کلام کنترل کرد.

 

این سیستم از پروژکتورها و حسگرهایی استفاده می کند که در حال حاضر در دسترس هستند. به گفته شرکت طراحی Think Big Factory ، سازنده این سیستم که «Openarch» نام گرفته، در حال حاضر سخت افزار این محصول آماده بوده اما تنها ۴۰ درصد از نرم افزار آن تکمیل شده است. سازندگان قصد دارند که این سیستم را جایگزین صفحه کلید و کنترل از راه دور کنونی کنند که برای تعامل با فناوری اینترنت مورد نیاز است. هرچند به گفته سازندگان بیشتر این فناوری نامحسوس خواهد بود.

 

همچنین در حال حاضر یک خانه تجربی برخوردار از این فناوری ساخته شده که فردی در آن سکونت داشته و از این فناوری در آن استفاده می کند. این پیش ساخت از دوربین هایی مانند کینکت مایکروسافت برای پیگیری کاربر استفاده کرده و به وی اجازه می دهد تا با حرکت دست در میان هوا از گزینه های انتخاب در دنیای مجازی بهره ببرد. این پروژه سه سال پیش آغاز شده و نمونه پیش ساخت کنونی با استفاده از فناوری های موجود در بازار در خانه ای در شمال اسپانیا ساخته شده است.

 

 

این ایده را نباید خیلی رؤیایی تصور کرد و در اختیار داشتن آن را منحصر به افراد متمول دانست. همان طور که آی پد و آی فون و ابزارهای ارتباطی واطلاعاتی دیگر به راحتی دست میلیون ها نفر در سراسر جهان است، بزودی این قابلیت های فناوری نیز در خانه های همه ما سر و کله اش را پیدا می کند. به همان سادگی ویدئو و رادیو و تلویزیون های دیجیتالی و بازی های کامپیوتری از کمودور و سگا و پلی استیشن گرفته تا ایکس باکس مایکروسافت. وسایلی که مانند شامپو و صابون و آب معدنی، جز لاینفک زندگی خیلی از ما یا خیلی از اطرافیان ماها شده است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: